ELINDULTUNK

Elindult egy újabb tanév. Már azt hittük, idén olyan lesz, mint régen. Nagy tervekkel, reményekkel néztünk előre.

A csapatok szinte teljes tagsággal felálltak - kezdődhetett a munka. Ősszel minitalálkozó, tavasszal bál, s a nyár elején nagy találkozó,  majd a sokak által várt nyári tábor.

Aztán a győri polgármester mást gondolt. Minden indok nélkül bezáratta a József Attila Művelődési Házat. Az ott működő civil szerveződéseket, közösségeket pedig magára hagyta. A teljes bizonytalanságba taszított minket, a gyerekek, a fiatalok megjegyezték maguknak annak az embernek a nevét és azt, amit képvisel. A dühüket szomorú nosztalgia hatotta át, melyet videó üzenetben fogalmaztak meg. Kár, hogy a döntéshozó nem látta, bár azt gondolom, ha látta volna, akkor sem érdekelné e fiatalok sorsa.
Videók

Lázas keresgélésbe fogtunk, hogy legalább a próbálnak helyet találjunk.
Szerencsére régi ismeretség fűzött minket a VOKE vasutas művelődési ház vezetőjéhez, aki első szóra lehetővé tette, hogy egy próbahelyet bérelhessünk az általa irányított intézményben. Némi lemorzsolódás és átrendeződés után folytatódhattak a próbák. Közben a Mini Találkozó helyszínét kerestük, amikor az egyik szülő felajánlotta segítségét. Rokoni szálak fűzik egy Győrhöz közeli település, Ravazd polgármester asszonyához. Elintézte, hogy az ottani faluházban megtarthassuk a Mini Találkozót. Végül az időpont is megszületett: 2023. január 21. Így az eseményt összeköthettük a Kultúra Napja ünneppel is.


Az esemény remekül sikerült. Mindenki boldog emlékként őrzi ezt a napot.
Közben -készülve a tavaszi találkozóra- a szövegkönyvek is megszülettek. Sajnos néhány tanuló -fél úton- cserben hagyta a csapatot, így bizonyos bemutatókat újra kellett gondolni. De ezt az akadályt is letudtuk - nem mi lettünk szegényebbek a távozók miatt.
Jelenleg mindenkinek van feladata, tanulni, próbálni valója. Haladunk a tavasz felé.