Bemutatók előtt

Lassan és feltartóztathatatlanul megérkezik a tavasz. S ha tavasz, akkor az azt jelenti, hogy hamarosan beérik a színjátszós gyümölcs, vagyis a társulatok készen állnak a bemutató előadásokra.

Ám addig még vár rájuk néhány kemény próba, hogy végső, nézhető formába rendeződjenek az előadások.
Jó hír az, hogy  amilyen hirtelenséggel bezárták második otthonunkat a győri József Attila Művelődési Házat, most újra kinyitott. Így a hátralévő próbákat és a bemutatókat ott tartjuk.


Mit is lát majd a nagyérdemű a kerek 20. évfordulót ünneplő Kaméleon Színjátszó Találkozón? Az idei évadban 5 nagyobb és két kisebb produkció kerül színpadra. A két kisebb "darab" ősváltozatait már a minitalálkozón láthatta a közönség. Az egyiket az IFI csapat játszotta és kissé profán módon mutatta be a Mózesi 10 parancsolatot. A másik kisebb produktum Oscar Wilde életét dolgozza fel néhány jelentbe sűrítve. Ezt a szombat délutáni társulat néhány tagja abszolválja.


Az 5 nagyobbacska előadás közül az elsőt az IFI társulat tagjai vezetik elő. Címe: János vitéz. E produkció egyben tisztelgés nagy nemzeti költőnk, Petőfi Sándor emléke előtt, akinek idén ünnepeljük születésének 200. évfordulóját. Az előadás létrejöttét anyagilag senki sem támogatta, ami azért is szomorú, mert -sajnos- inkább olyan produktumoknak jutott a keretösszegből, melyeknek vagy semmi köze nincs Petőfi szelleméhez, vagy megszégyenítették, bemocskolták nagy költőnk emlékét. Ez van, ez egy ilyen ország.

A "legöregebb" Pénteki Társulat egy igen izgalmas, érdekes produkcióval készül. Bertolt Brecht: Kaukázusi krétakör című drámáját mutatják be.

A szombat délutáni társulat -mivel szerencsére népes a csapat- három bemutatóval is készül.

Az első egy spanyol bűnügyi komédia, melynek címe: Mennyből a hulla. A második előadás egy pszichothriller. Címe: Gázláng

Sötét és kissé nyomasztó, de rendkívül izgalmas.  A harmadik produkció egy igazán ismert történet: Rómeó és Júlia.

Ennek zenés változatának keresztmetszetét látja és élvezi majd a közönség.

A bemutatók a két napos Kaméleon Színjátszó Találkozón lesznek élvezhetők.
Időpontja: 2023. május 19-20.
Helyszín: József Attila Művelődési Ház - Győr, Móra tér 1.