25 ÉVES A KAMÉLEON SZÍNJÁTSZÓ KÖR

Igencsak furcsa kimondani, hogy ez a „történet” negyed százada indult el a győri József Attila Művelődési Házban. 

Először csak egy csoport iskolás korú gyermekkel, aztán lett még egy társulat. Később alakult egy óvodásokból álló csapat, majd végül igény mutatkozott egy csupa felnőttek, főleg szülők alkotta társulat létrehozására is. Mindezekkel párhuzamosan Nagybajcson is elindítottuk a színjátszást, mely később a helyi pap áskálódása miatt megszűnt és átkerült Vámosszabadiba.

Majd egyszer csak jött a vuhani szörnyeteg, vagyis a Covid ámokfutás, mely számunkra teljes leállást követelt.


A pandémia után -ha kissé döcögve is- de újraindult a Kaméleonos „masina”. Kissé megtépázva, megfogyva, ám új tervekkel, újult erővel lendültünk neki a munkának. Aztán jött a takarékosság időszaka, mely bezárta előttünk a művelődési ház kapuját. A társulatok tagjai értetlenül álltak a döntés előtt, hiába vártak tőlünk, vezetőiktől értelmes magyarázatot, mi sem tudtunk kérdéseikre válaszolni. Szerencsére a Vasutas Művelődési Ház baráti jobbot nyújtott és befogadta próbáinkat. Téli „szállásunk” jól működött, de tudtuk: ott nem tarthatunk bemutatókat, így aztán alig vártuk a tavaszt, hogy visszamehessünk Szabadhegyre a József Attila Művelődési Házba.


Az idei, 25. jubileumi évad már a régi, megszokott rend szerint indult és halad a cél felé. A társulatok kissé átalakultak, voltak fúziók is, de -hála a könyvtár és a művelődési ház vezetőségének- a próbák olajozottan folynak.


Az igények szerint az idei évadban is volt MINI-TALÁLKOZÓ, melyben különféle témakörök álltak az epicentrumban, s ezek köré épültek fel a fiatalok által kezdeményezett, de általunk kontrollált jelenetek.


Jelenleg a május végén tartandó jubileumi Színjátszó Találkozó előadásaira készülünk. Akit érdekel, annak eláruljuk, mit is lát majd a közönség 2024. május 31-én és június 1-én a győri József Attila Művelődési Házban.


IFI-Társulat:

BÉKAKIRÁLYFI


A 25 éves Pénteki Társulat:

KÖRÖK

A BOSSZÚ

SZERELEM MENETREND SZERINT


A Szombati Társulat:

A MINISZTER FÉLRELÉP

BRÚNÓ

JÁTÉK A KASTÉLYBAN

HAMUPIPŐKE
VERA


Felmenők Társulat:

NEVESSÜNK EGYÜTT


A tervek szerint az idei évadot is kétszer egy hetes, nyári, napközis színjátszó tábor zárja.